Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

Blikvangers Blikken op Carpit Noctem!

Afgelopen weekend hebben wij als Blikvangers onze eerste wedstrijd die onderdeel uitmaakt van de sprintbokaal verroeid, de Carpit Noctem. Een bijzondere wedstrijd waarbij je de finales in het donker mag varen. 

Onze reis naar Amsterdam verliep eigenlijk vlekkeloos en zonder al te veel zenuwen. We hebben tijdens eerdere wedstrijden al kennisgemaakt met de meeste tegenstanders. Alleen een combinatieteam van Triton/Viking was nieuw

nereus blik

voor ons. We wisten dat een plek in de finale moest kunnen. Hiervoor moesten we beginnen met een 2500m en daaropvolgend een 250m sprint. Bij beide afstanden zette we de snelste tijd neer en daarmee plaatsten we ons voor de finale. Toen we de finish passeerden, konden we niet zeggen dat we moe waren omdat we onze krachten niet goed kwijt konden met die golven en windstoten. Na de kwalificatierondes hadden we nog een paar uur voor we weer het water op moesten. De tussentijd hebben we doorgebracht bij RIC waar meer teams zich hadden verzameld. Langzamerhand werd het water wat rustiger. In de finales roeit elke boot met een lampje, dit ziet er heel sfeervol uit en is daarnaast ook een stuk veiliger. Bij ons werd het lampje bij de roeivereniging De Hoop bevestigd. Onze tegenstanders in de finale kenden we naast de voorrondes ook al van het voorgaande jaar, we wisten dus dat blik haalbaar zou moeten zijn. Na het luidde van het startsein, lagen we na ons startje al meteen voor. Gedurende de race wisten we nog wat extra afstand van onze tegenstanders te nemen, waarna we als eerste boot over de finish kwamen. BLIK! De tijden van de race zijn te vinden op de site: https://www.hoesnelwasik.nl

Nereus had nog een extra verrassing voor de winnende teams, we moesten ons verzamelen aan bij de berlagebrug. Niemand wist wat er ging gebeuren maar dat maakte de kou niet draaglijker in onze wedstrijdtenues. Er werd al wel gespeculeerd over een winnaarsstoet, dit bleek achteraf precies wat Nereus voor ogen had. De meerderheid was na een tijdje in de kou te hebben gelegen het wel zat en vertrokken op eigen gelegenheid naar hun vereniging. In ons geval was dit RIC, waar we de boot weer hebben afgeriggerd.

Lijkt het jou ook onwijs leuk om in het donker te roeien en vind je een Elfstedentocht toch net wat te veel van het goede, twijfel dan niet en schrijf je volgend jaar in voor de Carpit Noctem.

Liefs

Maaten en Kim (Blikvangers)