Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

Verslag Dauwroeien 2017

Dauwroeien2017 1Wat kan het toch mooi zijn zo vroeg op de Dommel. De 22 deelnemers aan het Dauwroeien 2017 kunnen dit beamen en ofschoon 04:30 uur op de roei uitzonderlijk vroeg is (sommigen stonden nog bijna te slapen op het vlot) beloofde deze editie garant te staan voor mooie plaatjes en een lekker stukje roeien. Een grote groep dit jaar, bestaande voor bijna de helft uit 1e jaars roeiers! Hulde!

 

Zo konden met gemak 3 C-boten vullen. De Corneliushekel en de Engelen, die gelukkig weer in de vaart was, maakte de vloot compleet. 

 05:30

Na de standaard voorbereidingen zoals koffiezetten, pikhaken en touwen verzamelen en het indelen van de boten hebben de expeditieleden om ca. 05:30 afgeduwd van het vlot. Op naar het Vughtereiland, snel de boten overzetten en koers zetten richting Gestel. Een mooie zonsopgang stond ons te wachten op de Dommel en ook de andere beloofde voorspellingen kwamen uit:

“Nevel boven de Dommel. Het is stil. Je hoort alleen het geplons van de riemen en een koe in de verte. Je ruikt dat het een mooie dag gaat worden.”

 Inderdaad veel nevel boven de Dommel. Op sommige plaatsen zelfs mist! Gelukkig hadden we in elke boot de beschikking over een ervaren stuur en tempo was niet het belangrijkste. Vandaar dat we lekker op ons gemak richting Gestel zijn gegaan.

dauwroeien2017 3

Plons...
En je hoorde inderdaad op sommige plekken alleen het geplons van de riemen, verder was het totaal rustig. Een koe hebben we niet gehoord, ook niet in de verte maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door tafrelen van families van  ganzen: vader, moeder en puberende kinderen, vergezeld van ooms en tantes. Ook een zwanenfamilie trok voorbij en gecombineerd met de stilte en de rust maakte dit het plaatje compleet.

Na het aanleggen in Gestel lekker aan de koffie en thee en voor de liefhebbers een krentenbol. Inmiddels waren de mist en de nevel grotendeels verdwenen en kwam een waterig zonnetje  tevoorschijn.

De terugweg werd ingezet met wat minimale wisselingen in de samenstelling van de boten en dat zorgde ervoor dat we omstreeks 09:30 uur weer terug waren op de roei. Na het poetsen van de boten, met speciale aandacht voor de binnenkant, konden we om 10 uur schuiven aan het ontbijt. Sylvia had thuis al de nodige voorbereidingen getroffen dus de keukenbrigade kon snel aan de slag  om de liefhebbers te voorzien van eieren met spek.

 Met zoveel deelnemers was de afwas snel gedaan en ook de Hertog Inn was snel weer in originele staat terug gebracht.

Sylvia… Enorm bedankt voor deze mooie ochtend!

 dauwroeien2017 2