Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

Voorbereidingstips deelnemers PVP

banner PVP 2017 800

 Op 13 april gaven Joost en Yorick een masterclass over de Paul Veenemans Prijs (PVP) die dit jaar door onze vereniging wordt georganiseerd. Wat is de PVP? 

Paul Veenemans
Paul Veenemans was een atleet die uitblonk in vier verschillende takken van sport: roeien, fietsen, schaatsen en hardlopen. Op 6 februari 1973 overleed hij onverwacht aan de gevolgen van een auto-ongeluk. Ter herinnering aan Paul Veenemans stelde de KNRB een wisselprijs ter beschikking voor een wedstrijd die roeien, wielrennen, schaatsen en hardlopen combineerde. Zo ontstond de Paul Veenemans Prijs, kortweg PVP, die sinds 1975 wordt georganiseerd. De prijs is voor de beste allround sporter over tenminste drie van de vier onderdelen, waarbij roeien (in skiff of 2-) een verplicht onderdeel is.

Wedstrijd
Jaarlijks telt de wedstrijd rond 100 deelnemers (gestoorden, wat je wil), soms iets meer, soms wat minder, die de volledige breedte van roeiend Nederland vertegenwoordigen (van jong tot oud, recreant tot elite, met of zonder handicap (het feit dat ze überhaupt deelnemen niet meegerekend)). En hoewel de meeste deelnemers redelijk ervaren skiffeurs zijn en iedereen weet dat dat de excentriekelingen van de roeisport zijn, zijn zij verenigd in de uitdaging zich met elkaar te meten over de vier sporten, dus is het ook een gezellige wedstrijd!

Presentatie
In hun presentatie gaven Joost en Yorick informatie over de wedstrijd zelf: de onderdelen, het verloop en een stukje tactiek (hard starten, hard in het midden en hard finishen!). Daarnaast gaf Joost een mooi college over trainingsmethodieken voor een optimale voorbereiding op de wedstrijd. Al met al een masterclass om niet te missen. Mocht je dat per ongeluk toch hebben gedaan, maar lijkt het je toch wat jezelf een weekend lang leeg te rijden/lopen/roeien? Aarzel dan niet om Joost of Yorick op de vereniging aan te schieten als je meer wil weten. Je kunt ook dit verslag van Joost over zijn deelname afgelopen jaar of dit verslag van Yorick over zijn deelname in 2013 even lezen als je het te spannend vindt om deze excentriekelingen aan te spreken. De presentatie van de masterclass vind je hier.
Uiteraard zal in de loop van dit jaar meer informatie worden vrijgegeven naarmate de organisatie invulling geeft aan meer details. Houd hiervoor www.pvp2017.nl in de gaten. De PVP wordt dit jaar gehouden op 11 en 12 november. Durf jij het aan?