Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

Nieuwe leden hartelijk welkom!

Tijdens de Hertog Meets Hertog zijn veel introleden hartelijk ontvangen als nieuwe leden van onze vereniging.

Voor alle introleden was het gisteren een drukke dag. Eerst dienden ze hun roeien 1 examen af te leggen, daarna op de foto voor het smoelenboek en aansluitend de vingerscan om toegang te krijgen tot de ertog Inn. Vervolgens was er nog een husselsessie gepland met de introcommissie en de transfercoördinator om daarna direct kennis te maken met een paar tradities binnen de vereniging: een botendoop, benoeming Hertog van het Jaar en de uitreiking van de MaJo-bokaal.

En gelukkig was het daarna tijd voor een welverdiende (alcoholische) versnapering en een uitstekend verzorgde barbecue!

Late benoeming Hertogin en uitreiking MaJo-bokaal
Normaal vindt de Hertog(in) van het jaar en de uitreiking van de MaJo-bokaal plaats tijdens de Nieuwjaarsborrel. Helaas waren begin dit jaar de gelauwerden niet in staat om de eretitels in ontvangst te nemen waardoor dit is doorgeschoven naar de Hertog Meet Hertog.

Hertogin van het Jaar: Céline van Soest
Céline van Soest werd door het bestuur benoemd tot Hertogin van het Jaar 2015 vanwege haar jarenlange inzet als transfercoördinator. Een onmisbare taak binnen een roeivereniging. De transfercoördinator zorgt dat iedereen een ploeg vindt die bij hem/haar of omgekeerd past.

MaJo-bokaal voor Robert Overbosch
De MaJo-bokaal werd door Marjolein Rekers (de vorige coach van het jaar) uitgereikt aan Robert Overbosch. Zij roemde Robert om zijn niet aflatende inzet om (nieuwe) leden de kunst van het sturen bij te brengen. Een kunst die noodzakelijk is voor veiligheid van roeiers en materiaal, Robert voert al vele jaren die taak uit, tot groot genoegen van vele leden.

Botendoop
Het officiële gedeelte van het programma werd afgesloten met een botendoop van maar liefst drie nieuwe boten! Twee skiffs en een dubbeltwee.

De Oetel 23 (skiff) werd door Joke van Beek omgedoopt tot Kruispoort, Rineke van oyen doopte de Oetel 22 (dubbeltwee) om tot Fort Dieze. En als laatst werd de Oetel 25 door Will van Herpen omgedoopt tot Boompoort.

Uiteraard werd de boten met de gebruikelijke toespraken en rituelen een behouden vaart gewenst.

Tijd voor een hapje en een drankje
Na het officiële gedeelte was het dan toch echt de hoogste tijd voor een hapje en een drnkje op het buitenplein. Er was een uitstekende barbecue verzorgd en dankzij de eettafels werd er al snel gemixed en gepraat met de nieuwe leden.

Het bleef lang gezellig en onrustig op het plein!

Foto's snel online
De huisfotograaf Joris ten Berge heeft tijdens de middag en avond vele sfeerfoto's gemaakt. Deze zullen zo snel als mogelijk in het foto album op deze site online worden gezet!

Tot slot
Het bestuur wil coaches en de Introcommissie hartelijk bedanken voor hun inzet en begeleiding van de introleden tijdens de introductieperode.
Daarnaast wordt de Vijfde Stop en de Activiteitencommissie heel hartelijk bedankt voor hun inzet tijdens de geweldige barbecue avond!