Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

Kim en Maarten op het erevlot op de Bosbaan

Kim Maarten Orca 2016Tijdens de Okeanos Sprint op 24 juni waren we eigenlijk meer gespannen voor het skiffen dan voor het tweeën. Onze eerste wedstrijd was dan ook de voorronde van de dames en heren skiff. Waar Kim de snelste tijd had en Maarten de 2e snelste tijd. Daarna was het moment van de waarheid in de 2x, wel of geen Okeanos Mix2 bokaal.... We gingen volle goede moed naar de start,     maar tijdens de start wisten we het eigenlijk al....

Het liep gewoon niet lekker en de start was ook niet zoals we normaal gewend waren. 
Toen moesten we nog de finale skiffen. Eerst was Kim aan de beurt. De start was goed en daardoor lag Kim al meteen een paar meter voor de rest dit heeft ze zo gehouden tot de finish. Wow, nu mocht Kim naar het erevlot op de Bosbaan om haar blik op te halen!! 
Toen Maarten gestart was lag hij meteen al 2e. In het begin van de race kon hij goed de nummer 1 volgen, maar toen het gat groter begon te worden en nummer 3 met een eindsprint kwam werd hij uiteindelijk toch knap derde! 
 
Kim Maarten Orca 2016De volgende dag was de Orca Slot, deze wedstrijd telde niet mee voor de Bokaal. 
Omdat we al zo vaak 2e zijn geworden zeiden we al tegen elkaar: "Nou, dit zal wel weer tweede worden". Leander was met ons mee om ons te coachen. Voor de start liet hij ons goed warm worden en een paar startjes doen. Uiteindelijk waren we sneller weg dan we gedacht hadden en lagen we al bij de start 1e.
De nummer 2 lag met een halve bootlengte achter ons en dit is eigenlijk de hele race zo gebleven. We hadden een snelle tijd van 7:32 wat ons PR nu is. En ja, dat in de Driest J.

En daar stonden we dan samen op het erevlot (met blik en bier) !