Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

Help Leander op zijn weg naar Poznan!

riemen rwbJa, het is gelukt! Na al die trainingsuren, ergometertesten en wedstrijden beloont de Roeibond de inspanningen van Leander met een uitzending en mag hij voor Nederland uitkomen tijdens de Coupe de la Jeunesse op 30 / 31 juli in Poznan (Polen). Dit is de eerste keer in de geschiedenis van De Hertog dat een wedstrijdroeier een uitzending verdient naar een Internationaal roeitoernooi.

Samen met Douwe Rietveld van Hemus (Amersfoort) zal hij roeien in de tweezonder. De komende 5 weken staan in het teken van alle voorbereidingen, dus een boot afstellen (en bladen rood-wit-blauw verven), veel samen trainen met Douwe, trainingskamp op de Willem Alexander-baan en alles regelen rondom transport en de reis naar Polen. Ben jij er ook trots op dat één van onze jeugdleden dit mag meemaken, steun hem dan met een kleine financiële bijdrage.

2016 06 26 12.33.13 SmallOp de meest recente 2km-wedstrijd op de Bosbaan (de ARB, tevens NK groot) roeide Leander een persoonlijk record in de skiff (7.35 min) en in de 2x met Douwe Rietveld van Hemus eindigde hij op de 4e plaats in de NK A-finale. Ook Douwe was in de skiff heel snel. De persoonlijke prestaties in de skiff en hun gezamenlijke prestatie in de 2x vond de bondscoach junioren van de KNRB Ronald Florijn van voldoende hoog niveau om hen uit te zenden. Leander en Douwe mogen uitkomen in de 2- (boord-tweezonder), volgens boordroeiers het mooiste nummer dat er is. Leander moet dat nog gaan ervaren, want boordroeien heeft hij nog niet eerder gedaan, maar gelukkig is hij een snelle leerling J en een getalenteerde roeier.

Leander zelf, zijn ouders en de coaches zijn natuurlijk supertrots en blij met dit resultaat. Het enige punt van zorg zijn de kosten die ermee gemoeid zijn. Een uitzending van de KNRB is natuurlijk geweldig, maar budget hiervoor is er niet. Waren er in huize Geschiere in de afgelopen tijd al toenemende kosten voor wedstrijd-inschrijvingen, transport, reiskosten (ook voor samen trainen in Amersfoort) en soms overnachtingskosten voor een wedstrijdweekend, nu komen daar nog allerlei zaken bij in de aanloop naar de uitzending en de reis naar Polen. Een financieel steuntje in de rug is dus meer dan welkom.

Wil jij je waardering laten blijken voor de inzet van Leander, maak dan een kleine bijdrage over ( €5,= is al prachtig, meer mag natuurlijk ook) naar  NL58INGB0755663799 t.n.v. Leander Geschiere ovv (succes in) Poznan.

Liesbeth en Joep hebben hun vakantieplannen aangepast en reizen eind juli ook af naar Poznan om Leander daar te begeleiden. Hoe leuk is het dat er 3 Hertogleden vertegenwoordigd zijn bij de Nederlandse Equipe op dit Internationale roeitoernooi!

http://coupedelajeunesse.rowing.poznan.pl

https://www.facebook.com/coupejeunesse