Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

Kim&Maarten strijden om Okeanos mix2 bokaal

KimMaartenKim en Maarten - onze net-jeugd-af-combinatie, ook wel bekend als Blikvangers - roeiden vorig jaar hun eerste 2km wedstrijd samen in het mix2x veld op de Orca Slotwedstrijden en dat was erg spannend. Uiteindelijk werden ze tweede. Toen kregen ze de smaak te pakken van het (competitie) wedstrijdroeien.

We zaten een beetje te kijken welke wedstrijden leuk voor ons zouden zijn en kwamen toen op het idee om mee te doen met de Okeanos mix2x bokaal.

De Okeanos Mix 2x bokaal is de bokaal voor de gemengde dubbel twee.
De bokaal wordt opgemaakt over de volgende wedstrijden:
9 april 2016: IDTS Carpit Noctem, Amsterdam;
16 en 17 April 2016: SkØll Cup, Amsterdam;
30 april en 1 mei 2016: Rottebokaal, Willem-Alexander baan.
14 en 15 mei 2016: Proteus-Eretes in ’t Lang (PEiL), Delft;
24  juni 2016: Okeanos Competitie Sprint (OCS), Bosbaan te Amsterdam.
Er dienen minimaal vier wedstrijden gestart te worden, waarvan  de finale tijdens de Okeanos Competitie Sprint er een is.


Onze eerste twee wedstrijden gingen eigenlijk best goed, maar toch werden we elke keer tweede in ons veld. Gelukkig waren de winnaars geen deelnemende ploegen voor de Okeanos mix2x bokaal, dus stonden we na de eerste twee races eerste.

Tijdens onze derde wedstrijd waren we ook weer goed op weg om blik te gaan vangen. Helaas werd dat een wedstrijd waar we liever niet op terugkijken, vanwege een obstakel in de oproeibaan. Maar.. we moesten door om de bokaal nog te kunnen winnen.

Dus ook de vierde wedstrijd gestart, helaas was dit niet de race waar we op gehoopt hadden. We werden vierde.. dit was erg teleurstellend (les geleerd: laat niet het roer van de 2- erop zitten als je 2x wilt roeien).

Op dit moment staan we gedeeltelijk eerste in het klassement voor de bokaal. Dit betekent dat we op 24 juni tijdens de Okeanos sprint moeten winnen van onze tegenstanders om de bokaal nog te kunnen winnen. Ook gaan we de Okeanos sprint beide skiffen als het tijdschema het toelaat. 

Omdat we vorig jaar tweede werden tijdens de Orca competitie slotwedstrijden was eigenlijk ons doel om die wedstrijd die dit jaar plaatsvindt op 25 juni te gaan winnen. Nu zijn wij helaas in afwachting van de wedstrijdorganisatie of ze het mix2x veld gaan uitschrijven i.v.m. tijdnood. Besluiten ze het veld niet uit te schrijven dan gaan we beiden in de skiff proberen blik te vangen…

Groetjes Maarten en Kim (Blikvangers)