Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

Ringvaart 2016

big ringvaart routeOok dit jaar was RV de Hertog weer vertegenwoordigd bij de Ringvaart Regatta. Net zoals vorig jaar weer in een combinatie met Aross uit Oss. Zelfs het team was gelijk aan vorig jaar. Van de Hertog waren aanwezig John van Rooij en Fred Boelens, van Aross waren aanwezig Ad Smits, Cor Schonenberg en Dick Leihweber. We zijn gestart in de Citadel (C4*).

 

De Ringvaart regatta is een wedstrijd over 100 km waar alle boot types aan mee mogen doen. Het meeste materiaal is glad en de gladde 8 is ruim vertegenwoordigd. Er zijn 179 boten van gestart gegaan. (http://www.occringvaartregatta.nl/)

De start is bij RV Asopos de Vliet in Leiderdorp. Over de Kagerplassen wordt na 12 km de Ringvaart bereikt. De Ringvaart is bijna 60 km lang. Over de Ringvaart roei je langs Aalsmeer, Amsterdamse bos, Halfweg, Haarlem en Lisse om na 60 km weer terug te zijn op de Kagerplassen. Via Leiden gaat de tocht naar Leidschendam waar na 88 km bij een sluis geklund moet worden. Hier staan hordes studenten klaar om de boten uit het water te halen en 300 meter voorbij de sluis weer in het water te leggen.

Hierna nog slechts 12 km via Den Haag en Rijswijk naar de finish bij RV Laga in Delft.

Na 11 uur en 3 minuten kwamen we moe maar tevreden over de finish. Geeindigd op plaats 73 (van de 179) hebben we ook dit jaar weer vele gladde boten achter ons gelaten.

Bij de finish denk je ‘dit nooit meer’ maar na een nachtje goed slapen ‘volgend jaar weer van de partij’.

Fred Boelens


ringvaart regatta