Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

Lang Fanatiek ligt voor Pampus

LF voor Pampus

Waarom ligt Lang Fanatiek voor Pampus, lees verder...

Op zaterdag 24 juni stapte LF in een coastal rowing boat bij de KNZ&RV voor een proefritje op het IJmeer. Windkracht 5+ dus de omstandigheden waren ideaal voor een eerste kennismaking met deze snelgroeiende tak binnen de roeisport. Een ontzettend leuke ervaring, zeker op boeg waar je soms ver boven het water uitsteekt en letterlijk het water kunt missen tijdens een haal! We hebben uiteraard even een kop koffie gedronken op Forteiland Pampus. 

Wat is coastal rowing?
Coastal rowing is de avontuurlijke versie van roeien! Roeien op ruw water is heel anders dan op vlak water. Coastal roeiers koesteren het opwindende aspect van roeien in allerlei omstandigheden.
De roeiers varen langs de kust en op zee, maar ook op groot open water als de Randmeren, de Zeeuwse wateren en de Waddenzee. Het is een van de snelst groeiende roeigemeenschappen. Coastal rowing is enorm populair in Italië, Frankrijk en Groot-Brittannië, maar over de hele wereld kun je aan de slag!
(bron: https://knrb.nl/roeisport/recreatief-roeien/coastalrowing/)

Zie ook http://www.worldrowing.com/coastal/

De coastal rowing boat

Boot aan vlot

Boot binnenkant

Zie ook: http://www.filippiboats.com/en/coastal-rowing/

Over de KNZ&RV
Op 16 december 1847 werd in Amsterdam de Koninklijke Nederlandse Zeil- en Roeivereniging opgericht. Dit is de oudste watersportvereniging in Nederland, in de volksmond 'de Koninklijke' genoemd. Tevens de ligplaats van De Groene Draeck, het privéjacht van prinses Beatrix. En wil deze nu net voor onze ogen aanleggen (inclusief patrouilleboot van de politie) toen wij in de Pampusbar een biertje dronken. En ja hoor, verscholen achter een enorme zonneklep, prinses Beatrix zelf. De zenuwachtige beveiligster op de steiger deed ons al iets vermoeden.