Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

Julius wint Orca Juniorenklassement J16

DSC 7464 LargeTopresultaten op de seizoensafsluiting NSRF
Zaterdag en zondag 1 & 2 juli was het dan (helaas) zo ver. De afsluiting van ons wedstrijdseizoen in de vorm van de NSRF slotwedstrijden op de Bosbaan. Nog een laatste keer zo vaak mogelijk starten, en zo hard mogelijk roeien. 
In september 2016, het begin van het wedstrijdseizoen, hadden we gedacht dit jaar als een soort proefjaar te gebruiken, om het wedstrijdroeien een beetje te leren kennen. Met de resultaten van de NSRF is wederom gebleken dat we ons daar niet helemaal aan gehouden hebben, want we zijn het hele seizoen veel harder gegaan dan van te voren verwacht.


NSRF inschrijfNSRF KylianHet aantal inschrijvingen van onze vereniging op een echte 2 kilometer wedstrijd is echt iets waar we trots op mogen zijn. Maar liefst elf inschrijvingen met Kylian, Kim, Julius en Teun. Julius en Teun roeien al het hele seizoen wedstrijden, Kylian en Kim waren zo stoer om deze keer ook mee te doen.
 
En niet zonder succes! Kylian werd in zijn heat 3e, wat heel erg knap is omdat hij tegen jongens roeide die al het hele seizoen meedoen en hijzelf pas de laatste paar maanden wat meer getraind heeft.
 
DSC 7462 inzoom LargeKim werd 5e van haar heat, wat ook bijzonder knap is in een zwaar veld als de Dames Beginnelingen Skiff (DB 1x), en nee, Dames Beginnelingen staat absoluut niet voor dames die niet kunnen roeien. In de eerste kilometer lag ze goed in het veld, maar de laatste kilometer was toch een beetje zwaar, en moest ze de andere dames voor laten gaan. Op karakter roeide Kim de wedstrijd uit.
 
Julius presteerde eigenlijk tijdens alle voorgaande wedstrijden in het jaar al heel erg goed, maar liet zaterdag echt zien dat hij weet hoe hij een wedstrijd moet roeien. Vol zelfvertrouwen roeide hij met zijn strategie een prachtige wedstrijd waarin hij als 2e eindigde in zijn heat en de 3e tijd had overall van 35 jongens. En vergeleken met het veld van J18 (28 jongens) had hij de 5e tijd. Wel even leuk om te vermelden: Julius was in de skiff sneller dan één van de jongens uit de Junioren Holland Acht, dus dat belooft vast wat voor volgend jaar.
Julius roeide daarnaast in een 4x combi met Viking, wat leuk was om een keer te proberen. De Viking jongens hadden iets minder frequent getraind en niet verwacht dat ze de finale zouden halen. 's Middags bleken de kwartjes dan ook wat eerder op, en eindigden ze op de 5e plek in de A-finale.
 
NSRF Teun PelleTeun roeide zaterdag in zijn leuke vertrouwde 4x combi met Hemus. In de voorwedstrijd hielden zij zich in, omdat ze maar 3e hoefde te worden in het veld. Dit lukte, en ze hadden nog een hoop energie over voor de A-finale. Maar ja, dan zit je in een A-finale met allemaal sterke boten, en zijn de verwachtingen niet al te hoog. Totdat de wedstrijd toch wel heel lekker gaat, er op de juiste momenten wordt opgebouwd, en ja een super knappe 4e plek binnen weet te halen. Gewoon 28 seconden sneller dan in de voorwedstrijd. En dat een paar uur later op de dag.

Zondag roeide Teun met Pelle in de 2x. Spannend, want er waren verschillende ploegen waar je dan toch liever niet tegen start ;-). En dan toch, net zoals in de 4x, roeiden zij boven verwachting in de voorronde. Een 2e plek, dus dat betekent naar de A-finale! Maar voorheen was het vaak zo dat de voorwedstrijden heel goed gingen, de A-finale helemaal niet. Dat bleek deze dag helemaal anders te zijn, want ze werden 3e! Derde achter twee ploegen die al een uitzending naar de Coupe de la Jeunesse (waar Leander vorig jaar naartoe mocht) binnen hebben! Een ontzettend mooie knaller aan het eind van het seizoen.
 
NSRF AthenaDaarna werd er door Julius gestart in een 8+ met roeiers van Willem 3 en Viking, door Teun in een 8+ met Hemus, wat wel bijzonder was als enige Hertog roeier tussen het rood-wit van de 7 roeiers en stuurvrouw van Hemus.
Sommige roeiers hadden nog nooit eerder boordgeroeid, dus zo nu en dan werd er wel eens een luchthaal gemaakt. Julius en Teun roeiden de laatste tijd al een aantal keer in de Athena (boord tweezonder), zodat ze het boordroeien wat beter onder de knie konden krijgen. Beide achten werden 3e in hun heat, wat niet slecht is voor 3x boordroeien.
 
Junioren klassement
Tijdens de NSRF zijn ook de prijzen van het Orca Juniorenklassement uitgereikt, dit klassement wordt - zoals de naam al zegt -  georganiseerd vanuit Studenten Roeivereniging Orca te Utrecht en is een klassement voor junioren met als doel hen uit te dagen zo vaak mogelijk wedstrijden te starten. Voor het klassement wordt naar de uitslagen van 5 wedstrijden gekeken in de nrs 1x, 2x, 4x en 4*:
- Hollandia NK klein
- Damen Raceroei regatta
- Westelijke regatta
- ARB
- NSRF
Een eerste plaats levert 10 punten op en een 10e plaats (overall) dus 1 punt.
 
De volgende uitslagen zijn door Julius en Teun gehaald:
 
Ranking Naam J18 Vereniging HR DRR WR ARB NSRF totaal
1 Hilmar Verbeek Maastrichtsche 10 10 20 19 17 76
2 Pelle Verhoeff Hemus 8 8 13 10 7 46
3 Stijn Meijssen Hemus 8 7 14 5 12 46
4 Teun Timmermans Hertog   14 13 10 7 44
5 Rense Doornink Amstel   18 18 7   43
                 
                 
Ranking Naam J16 Vereniging HR DRR WR ARB NSRF Totaal
1 Julius van Hulst Hertog 1 19 17 10 14 61
2 Sjoerd Scheper Willem III 19   7 17 3 46
3 David van Velden Willem III 9   9 18 6 42
4 Jan Huib Veninga Neptunus 7   7 9 17 40
5 Felix Mebius Hunze 2   10 16 11 39
 
 
Zoals hierboven aangegeven heeft Julius dus het Jongens-16 klassement gewonnen en is Teun 4e geworden in Jongens-18.
Ook leuk om nog te vermelden is dat Kylian Alkemade in de skiff overall 10e was geworden en daardoor ook een punt heeft gehaald bij de NSRF en daarmee 81ste is geworden in J18.
 
In het Verenigingsklassement is De Hertog - ondanks dat we in beide leeftijdscategorieën slechts één roeier hadden - bij J18 op de 11e plaats geëindigd (van 23 verenigingen) en bij J16 op de 8e plaats (van 21 verenigingen). 
 
Julius mocht kortstondig met de Wisselbeker op de foto, maar kreeg deze helaas niet mee naar huis. Wel mag hij een roeipakje uitzoeken, gesponsord door Waterline Equipment.
Een mooie beloning voor al die inspanningen!