Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

Grande Finale op de NSRF 1 en 2 juli

LOGO nsrfOp de NSRF Slotwedstrijden roeien Julius en Teun hun laatste races van dit seizoen op de Bosbaan. Ook Kylian en Kim hebben we kunnen overhalen om te starten op deze nationale wedstrijd van 2km. Er zijn 990 inschrijvingen voor deze wedstrijd, dat wordt gezellig druk! Wil je weten wie er allemaal roeien, kies dan via de MATRIX het juiste veld in J16, J18 of DB, of klik ‘per vereniging’ door naar De Hertog. Tijdens de wedstrijd kun je de uitslagen volgen via Time-team – NSRF.

Kylian

In de afgelopen zes weken heeft Kylian zijn trainingsintensiteit opgeschroefd en op zaterdagochtend zal hij roeien in het veld J18-1x en het opnemen tegen andere jongens die al het hele jaar wedstrijdroeien.
Kim DR17 DSC 8285Kylian heeft het helaas zonder begeleiding moeten doen, dus we zijn erg benieuwd hoe het zal uitpakken. Dapper is het in ieder geval wel!

Kim

Kim heeft in het afgelopen seizoen in de skiff en in de dubbeltwee met Maarten al prachtige resultaten neergezet tijdens de competitiewedstrijden voor de Okeanos Sprint Bokaal / Skoll Cup, maar dat zijn meestal 500 meters en een enkele keer wat langer. Op de NSRF zal Kim zich meten met vooral studentes in de Beginnelingen-skiff (dat betekent dat je nog 0 tellende blikken hebt, niet dat je niet kan skiffen :-)) op zondag.

Teun

DSC 7291 LargeTeun roeit weer met zijn vaste maatjes van Hemus in de 4x op zaterdagmiddag en de 2x op zondag. Op de ARB was hij in beide nummers – tot eigen verrassing – in de A-finale gekomen. Het zou mooi zijn als het lukt om dat te evenaren, ondanks het feit dat er niet meer gezamenlijk is getraind. Schoolprojecten en proefwerkweek gingen deze keer vóór.

Julius

Julius wil op zaterdag nog eenmaal laten zien hoe hard hij kan gaan in de skiff. Zijn roeimaatjes van Willem III moeten in het weekend ook leren voor de proefwerkweek, dus roeien zij niet in de 4x en 2x. Omdat Julius toch graag in de 4x over de baan wil gaan hebben we een instapcombi gevonden met jongens van Viking. Tijdens het oproeien/inroeien zullen ze merken of het een beetje bij elkaar zit…..

Allebei in de 8+

En omdat de NSRF door alle verenigingen ook beschouwd wordt als een wedstrijd voor de fun, worden er zoveel mogelijk achten samengesteld. Teun roeit mee in een 8+ van Hemus (J18) en Julius roeit mee in een 8+ (J16) met Willem III en Viking. Julius en Teun hebben nu al drie (!) keer in de Athena (boord-tweezonder) getraind, om het boordroeien een beetje onder de knie te krijgen. Dat is echter weer heel wat anders dan roeien in de 8+, waar het tempo natuurlijk aanzienlijk hoger ligt. Wel heel cool!

Orca Juniorenklassement

DSC 7147 LargeOok leuk om te weten: Julius staat al sinds de Damen Raceroeiregatta op de eerste plaats in het Juniorenklassement. Niet omdat hij de allerbeste roeier van Nederland is (in J16), maar wel omdat hij op de juiste wedstrijden punten wist te pakken. Als het zaterdag een beetje meezit in de skiff en de 4x, dan is er een kans dat hij qua punten niet meer wordt ingehaald……

Teun staat op de vierde plek bij J18, een beetje vanwege dezelfde tactiek, maar toch is dat wel leuk, natuurlijk! En met slechts één roeier in de beide leeftijdscategorieën (terwijl andere verenigingen er soms wel 10 hebben) staan we in het verenigingsklassement ook nog op de 9e (J16) en 10e (J18) plaats, van de ruim 20 verenigingen. Hopelijk beschouwen ze ons niet meer als ‘obscure’ vereniging, zoals het commentaar van de omroeper toen Julius over de finish kwam op de WA-baan….

Op zondagmiddag om 14.00 uur is de prijsuitreiking van het Orca Juniorenklassement op het erevlot. Wij zijn benieuwd !?

 p.s. Leander Geschiere, onze jeugdtopper van vorig jaar, roeit op zaterdag voor Skadi in de LG 1x (Lichte Gevorderde skiff).