Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

Terugblikken op Okeanos Sprint en Orca Slotwedstrijden Blikvangers

Afgelopen twee weekenden zijn wij (Maarten en Kim) in Amstelveen geweest om onze krachten te meten op de Bosbaan voor een afstand van 500m en 2000m.

Allereerst op 10 juni de Okeanos sprint waar wij beiden naast de twee ook in de skiff een afstand van 500 meter hebben geroeid. Eerst roeiden we in de mix 2x voorrondes waarbij we met een ruime voorsprong (5 sec) wonnen. Daarna de finale in de mix 2x, ook hier waren we als eerste uit de startblokken en konden we dit volhouden tot de finish. Met een tijd van 1:36 domineerden we het veld.

Mix2x bokaalToen was Maarten aan de beurt om in de skiff te strijden tegen een bodybuilder, die bijna even hard roeide als wij samen in de twee. Toch kan Maarten tevreden zijn met zijn tijd (1:47).

Om 17:30 uur mocht Kim dan eindelijk haar krachten meten, als eerste uit de startblokken maar het was bikkelen om voor te blijven, de race was superspannend maar ze trok uiteindelijk net aan het laatste eind en werd eerste met een tijd van 1:53,8!

We namen niet alleen blik mee naar huis, maar ook de bokaal mochten we in ontvangst nemen. De oplettende kijker heeft hem al zien staan in de Hertoginn.

 

Het weekend erna volgde de Orca slotwedstrijd, een 2000m boord aan boord race over de Bosbaan. Er zouden voorwedstrijden zijn met 7 inschrijvingen, maar toen we onderweg waren kregen we te horen dat deze kwamen te vervallen. We zijn terug naar huis gegaan en hebben een paar uur gewacht, want de voorwedstrijden zouden om 11.20 uur plaatsvinden en de finale om 16.00 uur.

Tijdens de finale, met nog 5 andere boten kwamen wij als eerste over de 1500 meter. Dit hebben we zo vast kunnen houden tot aan de finish. We konden dit keer een constantere race varen waardoor we 5 seconden sneller waren dan op de Skoll Cup. Met een tijd van 7:34,4 lieten we onze concurrentie ruim achter ons met een verschil van 10,8 seconde op de nummer twee van ons veld.

Hiermee kunnen we afgelopen competitieseizoen met geheven hoofd afsluiten, we hebben genoten!

Kim en Maarten