Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

Mooie resultaten NK-groot 3 en 4 juni 2017

logo arbNou en of, het bleek de moeite waard: al die trainingen van Teun bij Hemus in Amersfoort en van Julius bij Willem III in Amsterdam. Tijdens de ARB-NK-groot (het Nationaal Kampioenschap voor de grotere nummers) op de Bosbaan werd driemaal een A-finale geroeid en eenmaal een B-finale.

Op zaterdagochtend roeiden beiden jongens voorwedstrijden in de dubbelvierzonder. De ploeg met Julius op slag werd tweede en was tevens sneller dan de andere voorwedstrijd, maar dat zegt niet alles. In de A-finale was het een spannende race tussen de nrs 2, 3 en 4. Vanaf de 1.250m ging dat heel gelijk op. Nadat ze op de 1.500m nog op 4e positie lagen, zijn ze toch geeindigd op de derde plaats in 6.33,31 op een seconde van de nr 2 en op een halve seconde van de nr 4. Dus is Julius in J16-4x derde van Nederland!

DSC 7389 inzoom LargeDe ploeg van Teun was het langzaamst weg uit de start, maar knokte zichzelf al op de 1.000m terug naar een 2e plaats. Op de 1.500m werd het gevecht geleverd met nr 3, die op minder dan een seconde naast ze lag. Maar ze lieten die ploeg niet voorbij gaan en konden de 2e positie vasthouden tot het einde, waar ze finishten in 6.29,69. Hiermee verrasten ze zichzelf en de coaches op deelname aan de A-finale. In de A-finale bleken de andere ploegen toch een maatje te groot en was de 6e plek het hoogst haalbare. Desalniettemin is Teun dus wel 6e van Nederland in J18-4x!

Op zondag werd geroeid in de dubbeltwee. Omdat er in het veld J16-2x maar liefst 23 inschrijvingen waren, werden voorwedstrijden geroeid op zaterdagmiddag. Omdat er op zondagochtend slechts 12 plekken waren in de halve finales, moest op zaterdag dus tenminste de 3e plaats gehaald worden.

Ook Julius&Cas wisten er weer een spannende strijd van te maken. Als 5e waren ze weg uit de start en op 1.000m lagen ze vierde met nog twee seconden afstand tot nr 3 Wetterwille. Op 1.500m lagen ze nog steeds op de 4e plek, maar met minder dan een seconde op Wetterwille. Naarden lag nog op tweede positie maar blijkbaar waren de kwartjes op en zakten ze terug. Wetterwille en Julius&Cas bleven strijden, waarbij Julius&Cas 0,01 seconde sneller roeiden dan Wetterwille over de laatste 500m, maar dat was net niet genoeg om het gat van 0,76 seconde te dichten. Maar niet getreurd want de 3e plek betekent: door naar de halve finales!

Ondanks dat de rigger zondag wel goed vastzat :-), lukte het Julius en Cas niet goed om gelijk te roeien. In de start waren ze daardoor 3 sec langzamer weg dan de ploeg die uiteindelijk 3e werd, waarbij het verschil in finishtijd ook 3 sec was. Maarja, er is natuurlijk maar een paar keer in de 2x getraind en dan is het soms lastig om de start op een wedstrijd helemaal goed te doen. Het werd de 4e plek in 7.04,88, dus door naar de B-finale.

Ondanks ruimschoots inroeien lukte het ook ‘s middag niet om het roeien echt gelijk te krijgen, waardoor het net niet hard genoeg ging. Julius&Cas eindigden op de 3e plaats in de B-finale, wat overeenkomt met de 9e plaats in J16-2x van Nederland, toch niet echt slecht….

DSC 7394 inzoom LargeTeun&Pelle hadden een redelijk gunstige voorwedstrijd met 5 ploegen. Zelfs als Breda heel goed zou roeien, zouden ze nog niet in de buurt komen, dus B-finale zou het sowieso worden, als ze geen fouten maken. Alleen de nrs 1 en 2 gaan door naar de A-finale. In baan 2 en 4 lagen de ploegen die als combinatie in de 4x op zaterdag vijfde werden (TOR/Zwolsche/RIC/Viking), dus net één plaats hoger dan de Hemus/Hertog-combi. En Maastrichtse/Wetterwille hadden in de B-finale in de 4x dezelfde tijd als Hemus/Hertog. Alle ploegen waren dus mooi aan elkaar gewaagd. Teun&Pelle gingen met vertrouwen de wedstrijd in, immers alles is mogelijk.

Teun&Pelle gingen goed weg uit de start op 3e positie. De TOR/Zwolsche was erg snel, maar  RIC/Viking lag er strak naast. Op de 1.000m wisten Teun&Pelle net voorbij te schuiven (minder dan een halve seconde verschil). Op dat moment haalde Oda ook Niels van der Zwan in op de fiets (Holland8 roeier en coach bij Viking), dikke pret dus! Niels riep naar zijn ploeg dat ze moesten oppakken. Teun hoorde naast zich ‘bouwen’ en hield de ploeg in de gaten. Echt harder gingen ze niet en zoals Teun&Pelle hadden afgesproken pakten ze bij de 1.250 meter op en bouwden hun voorsprong uit. En ook bij de coaches op de fiets gaat dan de psychologische oorlogsvoering verder: ‘Maak dat gat maar groter!’.

En zo werden zij tweede in 7.02,36. Shit, weer geen B-finale ;-).

Het roeien van de A-finale voelde een beetje als: ‘We mogen met de grote jongens meedoen’. Teun&Pelle hebben zich kraning geweerd, maar meer dan een 6e plaats zat er niet in. Maar hé, wel 6e van Nederland in J18-2x!

Op 1 en 2 juli roeien wij onze laatste wedstrijd  op de Bosbaan: NSRF Slotwedstrijden. Wij hopen dat Kylian, Kim en Maarten ook meedoen in de Beginnelingen skiff.

Teun en Julius