Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

Julius en Teun naar ARB / NK-groot 3&4 juni

Komende zaterdag en zondag zal blijken of al die tripjes naar Amersfoort (Hemus) en Amsterdam (Willem III) de moeite waard waren. Zowel Teun als Julius roeien komend weekend op de Bosbaan in hun combinaties in de dubbelvierzonder en de dubbeltwee. Allevier de nummers zijn voor het Nationaal Kampioenschap, zie Timeteam voor loting en uitslagen. 

 

Op zaterdagochtend rond een uur of twaalf roeien onze jeugd wedstrijdroeiers voorwedstrijd in de 4x. Beiden moeten tenminste 3e worden om in de A-finale te komen. Maar toevallig hebben ze beiden slechts 4 ploegen in de voorwedstrijd, dus kans van 75% om dat te bereiken. Finales om kwart over 5.

Omdat er in het veld J16-2x maar liefst 23 inschrijvingen zijn, zijn er voorwedstrijd ingelast op zaterdag om kwart voor twee. Weinig tijd dus voor Julius om te rusten, maar ja, daar is voor getraind, natuurlijk.  Ook hier geldt dat de snelste drie door gaan naar de halve finales. Deze zijn op zondagochtend rond 10.00 uur. De finales zijn net na vier uur. 

In het J18-2x zijn er 15 inschrijvingen en dus drie voorwedstrijden. Voor Teun geldt dat de eerste twee door gaan naar de A-finale, de nrs 3 en 4 (van de 6) naar de B-finale. De tijden sluiten aan op die van J16-2x. Dat wordt dus hard heen en weer fietsen voor de coaches, de baan is immers 2km lang. 

Zie voor alle info en doorlinken naar loting en uitslagen de website www.arbbosbaan.nl, of kijk bij Time Team.