Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

De Hertog naar 11-stedentocht, Euros Drienerlo Regatta en Dommelregatta

Maar liefst 23 Hertogploegen doen mee aan onze eigen Dommelregatta. In alle soorten boten zijn zij vertegenwoordigd, zie de informatie op www.dommelregatta.nl. Wel een 'kleine wedstrijd' dit jaar, vanwege de concurrentie met Hemelvaart en andere evenementen. 

Dit jaar gelukkig niet al teveel gekkigheid met dubbelstarten enzo. Alleen Blikvangers maken het wel bond. ‘s Ochtends roeien Kim en Maarten in de skiff en ze stappen vervolgens over naar de dubbeltwee. En als je dacht dat dat het was, heb je het mis. Op zaterdag nemen deze competititeroeiers deel aan de Euros Drienerlo Regatta, een tweekamp op het Twentekanaal van 450 en 1500 meter. Louise Kuipers gaat mee met de Blikvangers en roeit hier haar eerste wedstrijd in de skiff.

Maarja, dat is weer niks vergeleken met de ploegen die mee gaan doen aan de 11-stedentocht, die roeien immers 200km, al verdelen ze dat over meerdere roeiers in de ploeg. Onder de naam “Heerlijk Helder Hertog” reizen de ploegen Holland 6 en Zonder Dollen af naar Leeuwarden, alwaar zij vrijdagavond zullen starten, de nacht in gaan en hopelijk vóór zaterdag 20.00 finishen om het kruisje in ontvangst te nemen. Het weer werkt in ieder geval mee.

Veel plezier!