Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

De Hertog naar Zaanmarathon, Damen en Brabant-8 op 6 & 7 mei 2017

logo brabant8 torDe marathongroep roeit zaterdag maar liefst 51 km in de Zaanstreek. Teun en Julius roeien in skiff, dubbeltwee en Teun zelfs in de dubbelvierzonder op de Willem-Alexanderbaan tijdens de Damen Raceroei regatta en de heren van Zaterd8 roeien eerst de timetrial van 3000m en vervolgens een boord-aan-boord-race van 1km op de Watersportbaan in Tilburg tijdens Brabant8.
 
Marathongroep naar Zaanmarathon 6 mei
De Zaanmarathon is een afwisselende tocht langs het industrieel erfgoed van de Zaanstreek: de molens op de Zaanse Schans, de pakhuizen, en de (voormalige) fabrieken zoals van Verkade. Na de Poelsluis wordt er geroeid door het Wormer- en Jisperveld, het grootste aaneengesloten veenweidegebied bestaande uit honderden eilandjes omgeven door rietkragen en vaak smalle sloten. Door de haakse hoeken en lage bruggen is goede stuurkunst wel gewenst. De tocht gaat daarna weer over de Zaan, via Spijkerboor naar West-Graftdijk en langs het eiland De Woude terug naar de Zaan.
 
Zaterd8 naar Brabant8 7 mei
De Brabant8 is een tweekamp gevaren op de watersportbaan Tilburg te Hilvarenbeek en werd in 2016 voor de eerste keer georganiseerd. De eerst twee heats worden als Time Trial gevaren over 3000 meter van de Trappistenbrug tot aan de brug bij de Bietsestraat op het Wilhelminakanaal. De derde en vierde heat wordt gestart boord aan boord over 1000 meter, er wordt dan gestart vanaf bemande startvlotten.
 
Teun en Julius naar Damen Raceroeiregatta 6 en 7 mei
Na een prima timetrial en goed uitgevoerde opdracht (positieverbetering) in de finale van het NK-klein, twee weken geleden op de Bosbaan, eindigde Teun op de 37e plaats bij  J18. Hij is nog pas ‘eerstejaars’ in dit veld en qua klassering nu ergens in het midden. Het is natuurlijk wel de bedoeling om dit jaar nog te stijgen in het klassement. Op de Damen krijgt Teun de gelegenheid daaraan te werken, want ook de nr 1 van het NK start Teun & Julius NKklein 2017 DSC 7147 Largeop de Damen, zij het in een andere heat. Teun heeft zijn Head-maatjes van Hemus uit Amersfoort weer opgezocht en roeit op zaterdag ook nog in de gloednieuwe 4x. Deze boot van Hemus krijgt op de Damen haar ‘maiden race’. Op zondag zal er hard geroeid moeten worden om in de 2x met Pelle van Hemus de A-finale te halen.
 
Julius verraste ons met een 10e plaats in de timetrials op het NK-klein, haalde na een zinderende kwartfinale (op 500 meter 4e positie, zo’n 40 cm achter) toch nog de 3e plaats op 0,22 seconden en werd in de B-finale 4e, dus overall wederom de 10e plaats in het J16-veld. Hoewel de meeste ‘snelle jongens’ naar een wedstrijd in Gent zijn, roeien op de Damen in de skiff meerdere jongens die qua NK-tijden zeer gewaagd zijn aan elkaar. Dat gaat spannend worden. In de 2x op zondag is er slechts één tegenstander van de Maas. De opdracht aan Julius en Arend van Nautilus is toch wel om die eruit te roeien :-).
 
Voor inschrijvingen, loting in uitslagen zie: http://regatta.time-team.nl/raceroei/2017/results/matrix.php