Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

Blikvangers op de Bosbaan

skoll cup 2017Afgelopen weekend hebben wij als Blikvangers (Maarten en Kim) geen paaseieren gezocht, maar zijn we van start gegaan met onze eerste wedstrijd van het competitieseizoen, de Skoll Cup.
Na het zien van onze tegenstanders tussen de inschrijvingen gingen we met niet al te hoge verwachtingen naar de Bosbaan. Onze rivaal (De Hoop) van vorig jaar deed ook dit jaar weer mee. Daarnaast hadden wij veel goede verhalen gehoord over het team van Phocas. Ook hun ergometertijden logen er niet om (6.29 op een 2k). Toch vertrokken wij vol goede zin naar Amsterdam samen met coach Sabina de Lange.

Eenmaal aangekomen bij de Bosbaan konden we in plaats van een zoektocht naar paaseieren, een zoektocht starten naar onze boot, de Anthonie. Door zijn opvallende mooie rode kleur hadden we deze gelukkig al snel gevonden. We begonnen direct met het opriggeren van de boot en in de tussentijd had onze coach onze rugnummers in de finishtoren gehaald. Door deze fijne efficiënte samenwerking waren we al snel klaar om het water op te gaan. Nadat we lekker warm waren en een startje hadden geoefend, roeiden we richting de start. Een perfectere timing konden we niet hebben want toen we aankwamen bij de start konden we meteen richting de startblokken varen. Net voor het startsein begon het te hagelen, maar gelukkig konden we al snel van start waardoor we er niet veel van hebben gemerkt. Toen eenmaal het stoplicht op groen ging waren we als snelste weg. Dit hebben we de eerste kilometer volgehouden, daarna moesten we helaas onze eerste plaats afstaan aan De Hoop. Zij voeren een super constante race waar wij niet aan konden tippen. Toch zijn we best tevreden over onze race die zonder pech is verlopen. De volgende keer proberen we het nog langer vast te houden. :) Wil je de tijden bekijken? Kijk dan hier

Maar volgende week staat op de Amstel alweer de volgende race te wachten, waar wij alles op alles gaan zetten om als eerste te finishen. Hoe gaaf is het om een finale in het donker te roeien en die dan ook nog te winnen!?

Hopelijk hebben jullie genoten van ons verhaal en ben je enthousiast geworden om ook eens te ervaren hoe het is om op een echte wedstrijdbaan te varen. We zien jou en je ploeg graag op een van de competitiewedstrijden!

Veel liefs

Maarten en Kim (Blikvangers)

skoll cup 2017