Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

De Hertog naar NK-klein, Carpit Noctem, Oude IJssel Race en AA-race, 21 – 23 april

2016 09 28 19.34.58 LargeJeugdroeiers Teun en Julius roeien op vrijdagavond time-trials op de Bosbaan tijdens het Hollandia-NK-klein. Blikvangers zetten hun competitie voort op de Amstel bij Nereus en roeien eerst 2.500m achtervolging en ‘s avonds (hopelijk) de 250m boord-aan-boord. Joost Hagendoorn start in de 3e editie van de Oude IJssel Race over 11,5 km en Hop en Lange Mannen reizen af naar Alkmaar voor hun battle over 4km in Mortel en Citadel. Veel succes!


Julius en Teun naar Hollandia NK-klein, 21 – 23 april

Na een voorseizoen van lange-afstandswedstrijden start voor onze jeugdwedstrijdroeiers het wedstrijdseizoen met de 2-kilometerwedstrijden op Bosbaan (Amsterdam) en Willem-Alexanderbaan (Rotterdam). Op 21 t/m 23 april vinden de Hollandia wedstrijden plaats op de Bosbaan en dat is tevens het Nationaal Kampioenschap – klein. Dit betekent dat alle nummers in skiff of tweezonder (boordroeien) NK-nummers zijn.
Teun training AmstelTeun (16 jr) is ‘eerstejaars’ in het J18-1x veld en heeft al enige ervaring met het roeien van 2km’s. Dit zal hij nodig hebben, want de tegenstand is zwaar. Met 54 jongens in het veld zal tijdens de time-trial bepaald worden wie door mag naar de kwartfinales (24 plaatsen), of dat het blijft bij een ‘lagere’ finale. De snelle jongens gaan door naar de halve finales (later op de zaterdag) en daar wordt geraced om een plek in de A, B, C, of D-finale op zondag.

T-Julius trainig AmstelJulius (15 jr) verschijnt voor het eerst op een 2km in het J16-1x veld. Best wel spannend dus, omdat veel van zijn tegenstanders de Bosbaan al uit en te na kennen. Met zo’n 36 inschrijvingen óók een heel zwaar veld, voor een deel jongens waar Julius ook al tegen gevaren heeft op de Skiffhead. Een 2km is natuurlijk een heel ander soort wedstrijd dan een lange-afstand, dus de inhoud van de trainingen is deels ook anders dan de periode hiervoor. De opdracht voor vrijdag: zorg dat je bij de snelste 24 zit. De spanning stijgt maar ze hebben er zin in.

Kim en Maarten naar Carpit Noctem, 22 april

Na een geweldige tweede plaats tijdens de Skoll Cup op de Bosbaan, hopen Kim en Maarten deze lijn door te zetten tijdens de Carpit Noctem. De ITDS Carpit Noctem is een competitiewedstrijd met voorrondes over 2500m achtervolging en 250m boord-aan-boord sprint. Degenen die snel genoeg zijn roeien ’s avonds op een verlichte Amstel de finale over 250m boord-aan-boord. Ook als je niet zelf roeit een mooi spektakel dat je niet snel zal vergeten!

Joost naar Oude IJssel Race, 22 april

DSC 7088 LargeAls je dacht dat de Skiffhead lang was (7.500m) dan ken je de Oude IJssel Race nog niet! De wedstrijd is 11,5 km lang,  toegankelijk voor kleine ongestuurde nummers: skiffs en tweeën en wordt gevaren van Doesburg naar Doetinchem. En aangezien de ouders van Joost daar wonen, maakt hij er een mooi familie-uitstapje van. De Oude IJssel vormt de grens tussen De Liemers en de Achterhoek. Het is een vrij brede rivier met zachte oevers en een beschutte ligging zodat wind en golven vrijwel nooit een belemmering zijn. Op weg naar Doetinchem passeren de roeiers vier bruggen waarvan drie zonder problemen onderdoor geroeid kunnen worden. Alleen bij de brug van Laag Keppel moeten de roeiers enigszins bukken. De Oude IJssel kent nauwelijks scheepvaart, tijdens de race wordt de scheepvaart stilgelegd. wsvdeank.wordpress.com/roeien/oude-ijssel-race/

Hop en Lange Mannen naar Akersloot- Alkmaar-race, 23 april

Op het Noordhollands Kanaal gaan Hop en de Lange Mannen de strijd aan met elkaar en nog 5 andere ploegen in de HC4*. De start is in Broek op Langedijk, het traject is 4 kilometer en de finish in Alkmaar is op 500 meter van de roeivereniging. Uitroeien door de stad en dan met een haakse bocht de Hoornse Vaart in, langs de achtertuinen, is altijd een spectaculair einde van de race.

De Botenwagen krijgt ook een druk weekend. Op vrijdag op en neer naar de Bosbaan, waar de skiffs van Teun en Julius blijven. Zaterdag op en neer naar de Amstel met Blikvangers. Op zondag rijdt de botenwagen met de twee C-vieren naar Alkmaar en op de terugweg worden de skiffs weer opgehaald op de Bosbaan. Gelukkig kan Joost een boot lenen van RV Breda, want dat transport ligt een beetje ‘uit de route’.