Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

Julius 12e op de Skiffhead 2017

DSC 7074 LargeOp zondag twee april was het zover: de 67e Skiffhead. Vorig jaar heb ik voor het eerst deze wedstrijd van 4km op de Amstel geroeid, maar toen werd ik laatste. Sinds de zomervakantie train ik 5x per week, dus nu moest ik toch wel hoger gaan eindigen.

Het jongens 16 veld met 39 deelnemers startte meteen in de eerste heat, dus moesten we al vroeg in Amsterdam zijn. We zijn om kwart voor zeven vanuit ’s-Hertogenbosch vertrokken zodat we ruim op tijd waren. Dit bleek achteraf goed uit te komen, want toen we de boot wilden opriggeren bleken twee boutjes te ontbreken. ‘Geleend’ waarschijnlijk, want ik had ze goed vastgezet voor transport. Bij RIC was de werkplaats nog niet open, dus zijn we naar De Hoop gefietst. Gelukkig was de bootsman daar al wel aanwezig en kregen we boutjes/moertjes mee.

Nu de rugnummers waren opgehaald en de boot opgeriggerd was, kon ik beginnen aan het warm roeien richting ‘het Kalfje’. Om 10:00 uur startte de eerste boot van het jongens 16 veld. Ik startte als 13e en hoefde dus niet lang te wachten. Alle jongens die vorig jaar sneller waren dan ik startten vóór mij. Ik heb er eentje ingehaald (die helaas niet op tijd opzij ging voor de Utrechtse brug) en ben nog ingelopen op andere jongens. Ik was wel een beetje verbaasd dat ik 12e was geworden en heel blij natuurlijk.

De wedstrijd finishte bij De Hoop, van af daar was het maar een klein stukje terug roeien naar RIC. Eenmaal terug bij RIC hoefden we niet veel meer te doen omdat Joost de boot zou overnemen voor zijn wedstrijd. Al met al was het een geslaagde wedstrijd.

DSC 7083 inzoom Large