Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

Hertog naar Tweehead en Skiffhead

Joost skiff DR LargeZaterdag 1 april starten Nicole en Rianne (PZN) in de dubbeltwee op de Tweehead in Amsterdam. Op zondag 2 april verschijnen 3 skiffeurs aan de start van de Skiffhead: Julius in J16-1x en Joost en Pieter beiden in LV-1x. 


De Tweehead en Skiffhead zijn beiden afgeleid van de “Head of the river Amstel”. De baanlengte is 7500m en de start is in Oudekerk a/d Amstel en de finish is ter hoogte van roeivereniging De Hoop, na de Berlagebrug. De junioren 15/16 jaar roeien echter 4000m vanaf café ‘t Kalfje.
Vanwege het grote aantal deelnemers (419 inschrijvingen) beginnen ze al vroeg en moet Julius al om 10.00 uur aan de start liggen. Vorig jaar eindigde Julius op de laatste plaats en ook dit jaar is het een sterk veld met in totaal 39 jongens. Maar laatste worden is géén optie!  
 
Joost Hagendoorn was vorig jaar 20e overall (van 170; leeftijden en licht en zwaar door elkaar) en tracht dit jaar in het lichte veld weer vooraan te eindigen. Ook Pieter strijdt dit jaar om blik in het lichte veteranen-veld.
 
Nicole en Rianne hebben zich een straf trainingsschema opgelegd en veel kilometers gemaakt in de afgelopen winter en gaan nu de krachtmeting aan in een pittig veld met 24 deelnemers.  

Veel succes!