Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

Hertog op Head of the River Amstel 18 & 19 mrt

Julius H4KDe ‘Head’ is een achtervolgingswedstrijd over 8 km op de Amstel vanaf centrum tot aan Ouderkerk a/d Amstel. Vijf ploegen nemen deel namens De Hertog. Op zaterdag starten NTB, Julius en Teun. Op zondag roeien Woesjt en Voortvarend.

De dames van NTB roeien in damesVA-E4*. Een enkele keer werd een baby gespot in de ergometerruimte, de trainingen voor de Head moeten immers gewoon doorgaan.

Julius start evenals vorig weekend in de combinatie met Willem III in J16-4*. Op de Heineken 4-kamp eindigde hij overall op de 3e plaats, na een zeer sterke 5.000m met de 2e tijd, achter een zeer snelle Willem III-ploeg. Vrijdagmiddag wordt er op de Amstel nog getraind, want ze willen ook op de Head alle overige ploegen voorblijven.

Teun valt in bij de Hemusploeg J18-4* die op de H4K 7e werd (van 10 ploegen). Helaas heeft hij niet met hen samen kunnen trainen. Het is dus instappen, oproeien en racen.

Op de Heineken eindigde Woesjt op de 5.000m op de 11e plaats, maar door de relatief minder snelle 250m moest zij in het algemeen klassement genoegen nemen met de 13e plaats. Op de Head is de concurrentie nog zwaarder, dus dat wordt hard werken.

Dat geldt zeker ook voor de mannen van Voortvarend die starten in herenVA-E4* met nog 54 tegenstanders. Maar de heren hebben de hele winter consequent getraind en laten zich niet afschrikken door al die jonkies.

Ook voor de stuurlieden is deze wedstrijd één die spanning oplevert. Er zijn natuurlijk erg veel boten op het water, in totaal 530 inschrijvingen waarvan heel veel 8+, en de Amstel kent zo wat bochten, waaronder de Grote Bocht (voorheen ook wel bekend als Hoerenbocht), waar nog wel eens een boot uitvliegt….

Veel succes!

p.s. Blikje Piebe eindigde op de H4K overall op de 8e plaats, een prachtige prestatie.