Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

Mooie seizoensstart Julius en Teun

TJ van Oord DSC 6751 LargeOp zaterdag 18 februari zijn Julius&Teun naar de Van Oord Winterwedstrijden geweest in Delft. De wedstrijd is 5 km lang en wordt gevaren op de Delftse Schie. De Winterwedstrijden zijn het begin van het roeiseizoen, en het is een mooi moment om te meten waar je in het juniorenveld ligt.
 
 
TJ van Oord inzoom DSC 6757 LargeWe startten pas het laatste blok, waardoor we ’s ochtends lekker de tijd hadden om nog het een en ander door te nemen, de boten te laden, en we ons niet hoefden te haasten naar Delft. Oda reed met de botenwagen, wat erg fijn was, omdat je zo niet ’s avonds laat nog een keer terug naar de club hoeft, als het botentransport aankomt.

Julius startte in het J16 skiff veld met 11 tegenstanders, Teun in het J18 veld met 35 tegenstanders. Beide velden zijn ontzettend sterk: de beste ploegen uit het hele land nemen het daar tegen elkaar op. Maar doordat we de hele winter door hadden getraind, hadden we het vertrouwen dat we met goede tijden zouden eindigen.

Teun startte eerst en had een mooie eerste 3 km, waarna hij wat inzakte maar uiteindelijk toch nog op een 29e plek eindigde, met een tijd van 22:20.2. Omdat het zijn eerste echte skiffwedstrijd was, was hij hier tevreden mee.

TJ van Oord DSC 6766 LargeHierna was Julius aan de beurt. Ook Julius had een goede start, en werd elke volgende kilometer sneller en sneller. Hij eindigde hiermee op een 9e plek, met een tijd van 21:56.7. Een super goede tijd dus, om het seizoen mee te beginnen!

Oda bedankt voor het rijden en de coaching op deze mooie wedstrijd!
 
Julius&Teun
 
PS: dit zijn onze volgende wedstrijden: Head (18 maart) voor Teun in een Hemus-combi (J18 4*) en Julius in een Willem III-combi (J16 4*). Tevens voor Julius de Skiffhead (2 april). We houden jullie op de hoogte!