Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

Aangepast roeien

Frans BoelaarsDoor het bestuur ben ik aangesteld als Coördinator Aangepast Roeien (CAR). Vanuit mijn werk als fysiotherapeut in de zorg voor mensen met een verstandelijke en vaak ook een fysieke beperking, heb ik veel te maken met hulpmiddelen en adviezen om hun dagelijks functioneren te optimaliseren en om de zorg voor deze mensen fysiek mogelijk te maken en te houden. Deze kennis en ervaring wil ik inzetten om het de leden van onze vereniging die lichamelijke beperkingen ervaren, mogelijk te maken zolang mogelijk hun sport te blijven uitoefenen.

Als je denkt aan aangepast roeien, dan denk je al snel aan het mogelijk maken dat ook mensen kunnen roeien die forse beperkingen hebben zoals mensen met een dwarslaesie of met een amputatie. Misschien denk je bij dit onderwerp zelfs aan het faciliteren van Hertog-leden in de richting van de aangepast wedstrijdroeien of zelf aan de Paralympics?

Dat kan!

Maar dat is niet de essentie van aangepast roeien bij De Hertog. Dat is echt, zoals gezegd, om het de huidige en toekomstige leden van de vereniging zoveel mogelijk te ondersteunen als zij fysieke problemen ervaren in het uitoefenen van hun hobby. En als daar in de toekomst een mogelijke Paralympiër bij zit, dan ondersteun ik die ook binnen de mogelijkheden van onze vereniging!

Denk bij aangepast roeien vooral aan adviezen of ondersteuning met hulpmiddelen bij problemen met bijv. het tillen van de boot, met verminderde handfunctie door krachtverlies of pijn, en bij het in en uit de boot komen aan het vlot, om wat voor reden dan ook. Uitgangspunt voor de vereniging is dat het team wordt geadviseerd hoe de roeier die de beperking ervaart kan worden ondersteund zodat hij/zij toch actief in zijn team kan blijven roeien.

Mocht je de wens hebben om eens met mij van gedachte te wisselen over je fysieke problemen bij het uitoefenen van deze mooie sport, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan maken we een afspraak.

Frans Boelaars