Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

Update: Nog één week te gaan voor de Coupe

riemen rwbToen Douwe en ik 4 weken geleden – na goede races op de ARB in de skiff en 2x – te horen kregen dat we een uitzending naar de Coupe de la Jeunesse (30/31 juli in Poznan) verdiend hadden, waren we natuurlijk heel blij, maar ook wel een beetje verrast. We worden namelijk uitgezonden in de 2-, dus de boordtweezonder. En ik had nog nooit eerder boordgeroeid J.

Dankzij de vele donaties is er genoeg geld om alle kosten voor openbaar vervoer, eigen bijdrage KNRB, treinreis, boothuur, etc. te betalen en daardoor hebben we zorgeloos kunnen trainen. Iedereen dus ontzettend bedankt!!

2016 06 26 12.33.13 Small21 juli 2016: De afgelopen 4 weken zijn voorbij gevlogen en we hebben nog maar 8 dagen tot de eerste wedstrijd. We hebben veel progressie kunnen maken en denken een snelle race te gaan varen in Poznan.

Week 1:

We roeiden in 3 verschillende boten, eerst de helft van de week bij de Hertog daarna naar Hemus (Amersfoort). Eigenlijk alleen maar heel licht getraind om te leren boordroeien (en de handen schoon houden i.v.m. blaren J).

Week 2:

Maandag tot vrijdag vooral bij Hemus in een tijdelijke boot getraind, wel langere stukken en steeds meer met bootgevoel. Op zaterdag was eigenlijk een trainingskamp op Bosbaan gepland, deze ging helaas niet door. Wel de nieuwe boot opgehaald en naar Amersfoort gebracht, een mooie Empacher van Orca!

Week 3:

Na twee wat ongeorganiseerde weken (afstemmen met 3 coaches in Amersfoort en 4 in Den Bosch vergt heel wat appjes J), wat kleine frustraties hier en daar en het heerlijke weer van de afgelopen weken (niet dus, want regen & stroming en zon & hitte), gaan we nu een goeie week tegemoet. We krijgen steeds meer snelheid in de boot en de technische aandachtspunten nemen af. De eerste baantempo trainingen worden gedraaid en ze gaan beter dan verwacht.

IMG 20160719 WA0000Week 4:

Na een goede derde week neemt het vertrouwen in een goede race in Poznan toe en krijgen we nog meer zin in de wedstrijd! Nu de riemen rood-wit en blauw zijn geschilderd en we de laatste puntjes op de i gaan zetten op de Bosbaan komend weekend, tellen we de dagen af. Op woensdag 27 juli wordt de boot opgeladen en draaien we dus ’s ochtends de laatste training. Wij vertrekken een dag later om 06:45 vanuit Amsterdam met de trein naar Poznan.

Iedereen die heeft gedoneerd of op een andere wijze heeft geholpen ons doel te bereiken, nogmaals ontzettend bedankt!!

Leander Geschiere

 

In dit document zie je alle deelnemers per land: ENTRIES

In dit document zie je het tijdschema op 30 en 31 juli 2016: TIMETABLE