Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

Westelijke/NK klein

joran

Afgelopen weekend zou op de Willem-Alexander baan in Rotterdam de Westelijke Regatta met daarin begrepen de Nederlandse Kampioenschappen kleine nummers plaatsvinden. Zou plaatsvinden, want helaas werden de races voor een groot deel afgelast i.v.m. de weersomstandigheden. Lees de wetenswaardigheden van Leander Geschiere die voor De Hertog uitkwam op het nummer J18-1x.

Dag 1

De eerste belangrijke wedstrijd begon dit jaar met een time-trial afgelopen vrijdag avond om 19:30 ’s avonds. Het idee van een time-trial is dat de snelste 24 jongens in de kwartfinales mogen starten. In een veld van 60 jongens mocht ik als 31e starten. Ik had helaas de pech dat er een erg onervaren jongen voor mij startte die niet begreep dat hij moest uitwijken wanneer hij werd ingehaald. Hierdoor moest ik ruim 3 halen light-paddle roeien en extra meters maken om langs hem te varen. Desondanks heb ik mij daarna goed kunnen herstellen en een 21e plaats weten te bemachtigen.

Dag 2

De volgende dag was om 12:30 de kwartfinale. De race ging niet helemaal zoals zoals gewild. Ik was meer bezig met omkijken naar degene die in een andere baan lag en naar mijn tempoteller kijken, dan het concentreren op hard roeien. Helaas dus terecht gekomen in de D-finale. Deze zou plaats vinden op zondag avond om 17:45, maar werd afgelast door de voorspelde weersomstandigheden. Wat erg jammer was omdat er een kans was deze te winnen.

Ondanks het doel van de top-20 net niet gehaald te hebben ben ik best tevreden, omdat het fysieke deel goed was en het meer een kwestie is van concentratie. Over twee weken is de volgende wedstrijd ook op de Willem-Alexander Baan in Rotterdam.