Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

De keiharde cijfers van de indoor2016/2017!

indoor piep zaal kl

De indoortraining zit er op. En aan de geluiden te horen is dat heel fijn…..het went namelijk nooit! Sterk en gespierd komen we de winter uit, klaar voor het zomerseizoen! Maar liefst 22 avonden bloed, zweet en tranen. De pijn van de buikspieroefening is direct voelbaar en daar heb je nog dagen plezier van.


Als de spierpijn echt weg is, is het al weer dinsdag. Maar oefening baart kunst, want als je maar vaak genoeg naar de indoor gaat dan wordt het met de spierpijn van zelf minder. En naast de spierpijn is het ook gewoon heel gezellig en je leert nog eens wat clubgenoten kennen.

Bijzonder aan dit seizoen was dat de jeugd de voorkeur gaf aan de indoor boven de ergometer. Ze waren er bijna allemaal wekelijks en trainden keihard. Echte toppers! Hierdoor was er dit seizoen een hoge opkomst. Soms waren er zelfs oefeningen te kort. Maar Bas en Noortje voegde spontaan nog een paar pijnlijke elementen toe zodat we zelfs met 40 roeiers in de zaal konden trainen!

En dan nu de cijfers: In het totaal werd de indoor 595 keer bezocht door 70 leden. Onder de zinderende begeleiding van Bas en Noortje werd er elke training 2 keer een rondje circuit training afgelegd en 2 keer een setje buikspieroefeningen. Ieder op z’n eigen tempo en kracht. Dit seizoen deed Bas echt mee om de fel begeerde paashaas. Met 20 keer stond hij in de top. Noortje  was er deze winter 12 keer dus kreeg zij een kleine paashaasje dit keer. Bas en Noortje bedankt!

Het aantal mannen en vrouwen bij de indoor ontliep elkaar meer dan vorig jaar. De mannen winnen met 325 om 270 bij de vrouwen. Vertegenwoordiging uit de ploegen mag er ook zijn. Lang Fanatiek wint met 44 x net voor 20Somthing met 38 x. Of eigenlijk zijn Bas en Joost van den Elshout gewoon heel vaak geweest, beide 20 x, en zij hebben een grote zak paaseieren verdiend! En dan de felbegeerde paashaas. Het was dit jaar dringen aan de top en tot het einde toe spannend. Maar liefst 7 roeiers in de race. Uiteindelijk werd op de laatste avond duidelijk dat de paashaas voor Sabine is! Met 21 keer aanwezigheid. Gefeliciteerd! Dit jaar was er natuurlijk een extra paashaas. Want met de opkomst van de jeugd konden we daar niet om heen. Renée was het meest present, 18 x en zij ging dus ook met een paashaas naar huis.

Tot slot vertalen we de cijfers naar een klassement op wedstrijdniveau. De D-tjes halen hier blik! Met 120 keer net 1 keer meer vertegenwoordig dan de jeugd. Tot zo ver de statistieken. Op naar Pasen en een mooie zomer, om in oktober weer aan te haken bij de indoor. Eens kijken hoe het met de opkomst gaat als er weer nieuwe paashazen te verdienen zijn.

 

aantallen indoor

 

opkomst ploegen 2017